Roladki ze schabu z boczkiem

4 (1 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z boczkiem, to proste do przygotowania danie, które urozmaici monotonną dietę.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego (o grubości 1-go cm)
    6 plastrów boczku najlepiej wędzonego
    6 słupków czerwonej papryki
    6 plastrów szynki
    6 plastrów żółtego sera
    pomidorowe pesto
    oliwa
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Roladki ze schabu z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć, rozbić przy pomocy tłuczka, oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdym plastrze schabu rozsmarować łyżeczkę pesto, ułożyć po plasterku szynki, sera oraz po słupku papryki.
    2. Mięso zwinąć w rulon. Następnie każdą z roladek zawinąć w plaster wędzonego boczku.
    3.Tak przygotowane roladki umieścić w naczyniu żaroodpornym i delikatnie skropić oliwą.
    4.Roladki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec pod przykryciem ok. 60 minut. Roladki podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować