Roladki ze schabu z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z boczkiem, to proste do przygotowania danie, które z pewnością urozmaici monotonną dietę. Wystarczy rozbić plastry schabu, przełożyć je ulubionymi składnikami, albo tymi użytymi w przepisie. Całość wystarczy zrolować, zawinąć w plastry boczku i zapiec.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego (o grubości 1-go cm)
    6 cienkich plastrów boczku
    6 słupków czerwonej papryki
    6 plastrów szynki
    6 plastrów żółtego sera
    pomidorowe pesto
    oliwa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki ze schabu z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso opłukać, osuszyć, rozbić przy pomocy tłuczka, oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdym plastrze schabu rozsmarować łyżeczkę pesto, ułożyć po plasterku szynki, sera oraz po słupku papryki.
    2. Mięso zwinąć w rulon, a następnie każdą z roladek zawinąć w plaster boczku.
    3.Tak przygotowane zrazy umieścić w naczyniu żaroodpornym i delikatnie skropić je oliwą.
    4.Potrawę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec pod przykryciem ok. 60 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę, aby mięso delikatnie się zrumieniło.
    5. Roladki podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować