Roladki wieprzowe z szynką i serkiem topionym

4.99 (178 ocen)

  • 40 min

Smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na wiosenny obiad. Młode ziemniaki i ulubiona sałatka wspaniale skomponują się z wieprzowymi roladkami.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 plastry polędwicy wieprzowej
    4 plastry dowolnej szynki
    serek topiony śmietankowy
    sól
    pieprz
    1 łyżka posiekanego koperku
    mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki wieprzowe z szynką i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Plastry posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na każdym układamy szynkę i 1/4 serka topionego. Zawijamy w roladki i obtaczamy w mące. Spinamy mięso wykałaczką i obsmażamy na oleju z każdej strony.
  • 2. Wlewamy wodę do wysokości roladek i dusimy na małym ogniu. Kiedy mięso będzie miękkie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos. Powinien być gęsty. Dodajemy koperek i ewentualnie doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Serek Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować