Roladki z rzodkiewką i serkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bajeczne roladki z nadzieniem śmietanowym z warzywami, zatopione w sosie serowym.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Mała cukinia
    • Cebula
    • 15 dag pieczarek
    • Serek śmietankowy
    • Kilka rzodkiewek
    • Sól
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Olej do smażenia
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Przyprawa do kurczaka
    • Pieprz
    • Kostka rosołowa
    • Sos serowy Knorr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki z rzodkiewką i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szczypiorek 1. Szczypiorek drobno siekamy, połowę mieszamy z serkiem.
  • danie 2. Dekorujemy szczypiorkiem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
  • sos 3. Polewamy sosem serowo – pieczarkowy,
  • roladki 4. Wykładamy do naczynia.
  • roladki 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • mąka 6. Obtaczamy w mące.
  • rolakdi 7. Zawijamy Ciasno roladki.
  • cukinia 8. Cukinie obieramy i kroimy w plastry, po jednym kawałku układamy na farszu.
  • farsz 9. Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa.
  • mięso 10. Fileta kroimy w plastry, rozbijamy.
  • rzodkiewka 11. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do serka.
  • serek 12. Serek śmietankowy przekładamy do naczynia.
  • sos 13. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody zimniej i wlewamy do grzybów, chwilę gotujemy.
  • kostka 14. Podlewamy odrobiną wody i dodajemy kostkę rosołową.
  • pieprz 15. Przyprawiamy pieprzem oraz sola.
  • pieczarki 16. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • cebula 17. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • przyprawa 18. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować