ROLADKI Z MIĘSEM MIELONYM W WAFLU

4.47 (169 ocen)

  • 50 min

Ulubione przez moich domowników-dobre na każdą okazję:)

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 kg,mięsa mielonego - 2 jajka +2 jajka do panierki cebula- majeranek,jarzynka- bułka tarta - sól,pieprz,olej - 10 dkg,żółtego sera - `papryka konserwowa 4 suche wafle
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsem mielonym w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa zrobić farsz jak na kotlety mielone,podzielić na 4 części i pozmarować wafle.Na brzegu każdego wafla położyć paski papryki konserwowej-(może być kolorowa)-i sera.Kiedy wafle będą miękkie zwijamy je i kroimy w mniejsze roladki.Panierujemy w jajku i w bułce tartej-smażymy na złoty kolor z obu stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować