Roladki z indyka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

Danie, które cieszy oko i świetnie smakuje.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    350 g fileta z indyka
    50 g orzechów
    3 buraki

    Składnik dodatkowy:
    6 ziemniaków

    Składniki robocze:
    4 łyżki masła
    2 łyżki octu
    1 łyżka majonezu
    50 ml mleka
    sól, pieprz

    Do dekoracji:
    2 małe kulki mozzarelli
    orzech włoski
    sos balsamico

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy je i doprawiamy solą i pieprzem. Orzechy mielimy i dokładnie łączymy z 3 łyżkami masła, po czym rozsmarowujemy je na mięsie i zwijamy roladki, dokładnie spinając je wykałaczkami. Mięso pieczemy w rękawie ok. 40 min w 200 st.
  • 2. Buraki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy i tłuczemy z 1 łyżką masła i mlekiem na gładkie puree.
  • 4. Na talerzach układamy po dwie roladki, a z ziemniaków i buraków układamy 2 „wierze” za pomocą wykrawaczy. Dekorujemy orzechami, sosem balsamico oraz serem mozzarella.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować