Roladki z indyka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy je i doprawiamy solą i pieprzem. Orzechy mielimy i dokładnie łączymy z 3 łyżkami masła, po czym rozsmarowujemy je na mięsie i zwijamy roladki, dokładnie spinając je wykałaczkami. Mięso pieczemy w rękawie ok. 40 min w 200 st.
2.Buraki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy.
3.Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy i tłuczemy z 1 łyżką masła i mlekiem na gładkie puree.
4.Na talerzach układamy po dwie roladki, a z ziemniaków i buraków układamy 2 „wierze” za pomocą wykrawaczy. Dekorujemy orzechami, sosem balsamico oraz serem mozzarella.
Komentarze