Roladki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Roladki nadziewane masłem orzechowym i papryką, upieczone pod skorupką serową. Szybkie i proste danie obiadowe.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    2-3 łyżki masła orzechowego
    1/2 czerwonej papryki
    mielona kolendra
    pieprz cayenne
    sól

    olej do smażenia
    1/2 szklanki bulionu
    30 g parmezanu, potarty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka rozkrajamy w poprzek na 2 cieńsze plastry. Można je delikatnie rozbić. Każdy oprószamy solą, pieprzem, mieloną kolendrą. Paprykę kroimy w cienkie słupki, słupki kroimy na pół. Każdy plaster smarujemy dosyć grubą warstwą masła orzechowego, na środek kładziemy 1-3 kawałki papryki. Mięso zwijamy na roladkę, można dla pewności spiąć je wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju obsamażamy je krótko na złoto. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy bulionem, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy ok. 15 minut w 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować