Roladki z cukinii z kremowym serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Cukinie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. a pomocą nożyka do sera lub obieraczki do warzyw kroimy ją na paski. Układamy paski cukinii na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy cukinię z dwóch stron oliwą z oliwek i wkładamy na 5 minut do piekarnika.
Kremowy serek łączymy z dwoma łyżeczkami pesto i rozsmarowujemy go na paskach cukinii. Jeśli któryś z pasków nam się przerwie - możemy położyć na sobie dwa paski. Na połowie paska kładziemy rukolę oraz kawałek wędzonego łososia. Na początku paska układamy czarną oliwkę i ściśle zwijamy w rulonik. Spinamy ją wykałaczką - celując w oliwkę.
Komentarze