Roladki z cukinii z kremowym serkiem i łososiem

4.51 (184 ocen)

Przystawka ta świetnie nadaje się na przyjęcia. A połączenie smaku łososia z serkiem oraz rukoli smakuje po prostu obłędnie!

Składniki:

  • 1 cukinia
    125 g serka kremowego Arla Apetina Pesto i Rukola
    100 g wędzonego łososia
    2 łyżeczki zielonego pesto
    czarne oliwki
    rukola
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Roladki z cukinii z kremowym serkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Cukinie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. a pomocą nożyka do sera lub obieraczki do warzyw kroimy ją na paski. Układamy paski cukinii na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy cukinię z dwóch stron oliwą z oliwek i wkładamy na 5 minut do piekarnika.

    Kremowy serek łączymy z dwoma łyżeczkami pesto i rozsmarowujemy go na paskach cukinii. Jeśli któryś z pasków nam się przerwie - możemy położyć na sobie dwa paski. Na połowie paska kładziemy rukolę oraz kawałek wędzonego łososia. Na początku paska układamy czarną oliwkę i ściśle zwijamy w rulonik. Spinamy ją wykałaczką - celując w oliwkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować