Roladki schabowe z papryką

  • wyświetlono: 4254 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Lubię wymyślać nowe farsze do roladek. Tym razem roladki nafaszerowałam paprykami. Do tego ryż i wyszło smaczne i kolorowe danie obiadowe.

agarybak76

Składniki

6 plastrów schabu
po jednej żółtej, czerwonej i zielonej papryce
2 jajka
bułka tarta do panierowania
2 torebki ryżu
olej do smażenia
sól, pieprz
bazylia do dekoracji



Sposób przygotowania przepisu:

Roladki schabowe z papryką

  • rozbij schab1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem.
  • papryki pokrój w paski2. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w paseczki i rozłożyć na plastrach schabu (każdego koloru po dwa paski).
  • roladki usmaż na rozgrzanym oleju3. Roladki ściśle zwinąć i spiąć wykałaczkami.Panierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Roladki przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 180st. i zapiekać jeszcze 30-40 minut.
  • danie udekoruj papryką i bazylią4. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozłożyć na talerz razem z pokrojonymi roladkami. Udekorować paprykami i listkami bazylii.



Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakipaprykaschab

Komentarze

Podobne przepisy

Zrazy wieprzowe faszerowane szpinakiem podane z sałatką z selera naciowego.

Dodane przez: Alicja10101992

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane szpinakiem...

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane...

image-06jtufn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kotleciki z pomidorową niespodzianką

Aromatyczne mięsne kuleczki ze...

image-1n62tik

Dodane przez: Agnieszka74

Kurczak curry w mleczku kokosowym

Idealne połączenie dla osób lubiących...

image-192vihh

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gołąbki z kapusty włoskiej

Takie gołąbki z kapusty włoskiej...

Pieczona szynka w selerowym pure

Dodane przez: Jaga85

Pieczona szynka w selerowym puree

Dla mnie uroczysty obiad kojarzy...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...