Została mi kapusta z poprzedniego dnia i wpadłam na pomysł aby dodać ją do mięsa rolowanego, roladki okazały się przepyszne pachnące kapustką i koperkiem, na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Polecam na sezon młodej kapusty.
Roladki schabowe z młodą kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę posiekać nożem i zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i zabielić kapustę, dodać posiekany drobno koperek.
2.Mięso rozbić oprószyć solą oraz pieprzem, kłaść nadzienie, zwinąć roladki. Roladki obsmażyć na oleju na złoty kolor. W garnku zagotować wodę z kostką mięsną i przełożyć roladki, gotować pod przykryciem ok 30 minut. Podawać polane powstałym sosem.
Komentarze