Roladki schabowe z młodą kapustą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Została mi kapusta z poprzedniego dnia i wpadłam na pomysł aby dodać ją do mięsa rolowanego, roladki okazały się przepyszne pachnące kapustką i koperkiem, na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Polecam na sezon młodej kapusty.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    pieprz i sól
    kostka mięsna

    1/2 główki kapusty
    koperek świeży
    3 łyżki śmietany
    łyżka mąki
    vegeta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z młodą kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać nożem i zalać niewielką ilością wody, dodać vegetę i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i zabielić kapustę, dodać posiekany drobno koperek.
  • roladki 2. Mięso rozbić oprószyć solą oraz pieprzem, kłaść nadzienie, zwinąć roladki. Roladki obsmażyć na oleju na złoty kolor. W garnku zagotować wodę z kostką mięsną i przełożyć roladki, gotować pod przykryciem ok 30 minut. Podawać polane powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować