roladki schabowe z kabanosem

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Lubię wymyślać roladki :), tym razem do środka wsadziłam marchewkę, boczek i kabanosy, pyszne wyszły, bardzo pachnące i aromatyczne :)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 - 5 grubszych kawałków schabu bez kości
    5 plastrów boczku wędzonego
    5 kawałków kabanosa (dałam czosnkowe)
    3 ugotowane średnie marchewki
    musztarda pikantna do posmarowania mięsa
    sól, pieprz
    2 roztrzepane jaja do panierki
    około 3/4 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie roladek 1. Mięso rozbić cienko, posypać z przyprawami i posmarować z jednej strony musztardą. Na kotlecie poukładać po plastrze boczku, plasterki marchewki i na wierzch ułożyć kawałek kabanosa, ściśle zwinąć.
    Obtoczyć w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto ze wszystkich stron.

Porady

Zamiast schabu możemy użyć fileta z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kabanosy Marchewka Schab

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować