Roladki schabowe z białą kiełbasą i grzybami

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i soczyste roladki schabowe nadziewane biała kiełbasą z dodatkiem grzybów to smaczne danie obiadowe jak również idealne na inne okazje, można je podawać z ulubionymi dodatkami np. pieczywem, ziemniakami lub kaszą.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Roladki schabowe
    4 plastry schabu
    2 białe kielbasy
    Sól pieprz do smaku
    Czosnek granulowany
    Przyprawa do mięsa
    Musztarda
    Smażone grzyby

    Grzyby smażone
    1 kg leśnych grzybów lub pieczarek
    3 cebule
    Natka pietruszki
    2 łyżki śmietany
    3 łyżki masła
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki schabowe z białą kiełbasą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby leśne lub pieczarki obierz, opłucz i pokrój. Cebulę obierz i pokrój w paski.
    Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę chwilę podsmaż, następnie dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną natkę pietruszki duś około 30 minut, na koniec dodaj śmietanę.

    Plastry schabu opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i rozbij. Każdy posmaruj musztardą, posyp solą, pieprzem i przyprawami, połóż łyżkę grzybów i włóż kawałek białej kiełbasy, zwiń, zepnij wykałaczką i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
    Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.

    Ciepłe roladki schabowe podawaj z grzybami i ulubionymi dodatkami kaszą, ziemniakami lub pieczywem.

Porady

Grzyby smażone jeśli wolisz możesz podlać wodą i zagęścić mąka robiąc sos grzybowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbaski

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować