Roladki kokosowe

4.5 (145 ocen)

No, kochani, wpadł mi w oko przepis Siostry Anastazji z jej książki pt:183 Nowe Przepisy,

Składniki:

  • 15 dag cukru pudru
    20 dag zmielonych wafli
    10 dag zmielonych orzechów
    8-10 łyżek słodkiej śmietanki 36%
    1 łyżka kakao
    spirytus (opcjonalnie)

    Masa:
    10 dag masła
    10 dag cukru pudru
    80 g wiórek kokosowych
    3 łyżeczki mleka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Roladki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier puder, wafle, orzechy i kakao mieszam ze sobą. Dolewam po łyżce śmietankę do momentu, aż będzie można formować wałek ciasta.Rozwałkowuję na cienki placek na desce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią i odstawiam.
    W tym czasie ucieram masło z cukrem pudrem, dodaję wiórki kokosowe i mleko w proszku. Masę wykładam na rozwałkowany spód, zwijam za pomocą folii i wstawiam do zamrażalnika na ok godzinę, następnie przekładam do lodówki na górną półkę i schładzam jeszcze 2-3 godziny. Wyjmuję i kroję na plastry. Roladki układam na talerzu


Porady

Można od razu schować do lodówki na 24 godziny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować