Roladki drobiowe z serem, szynką i szpinakiem

4.82 (22 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Roladki nie muszą być nudne, można je urozmaicić dodając różne składniki. Dzisiaj do roladek dodałam żółty ser, szynkę i szpinak. Roladki wyszły pyszne.
Podałam je z ziemniakami z dodatkiem dyni i sosem grzybowym.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 1 duży filet z kurczaka (lub 2 mniejsze),
    • 2 plastry ulubionej szynki,
    • 2 duże plastry sera żółtego lub 4 małe,
    • 2-3 ząbki czosnku,
    • około 80-100g liści szpinaku,
    • sól, pieprz, curry, ostra papryka,
    • oliwa z oliwek,
Wystaw ocenę:

4.82 (22 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Roladki drobiowe z serem, szynką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z serem, szynką i szpinakiem 1. Filety myjemy i osuszamy, przecinamy na pół i rozbijamy jak kotleta, nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy solą, curry, ostrą papryką, polewamy odrobina oliwy. Odstawiamy do lodówki (na około 30 min, aby mięso przeszło przyprawami).
    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy zgniecione 2 ząbki czosnku i chwilę podążamy, aby puściły aromat, następnie wyciągamy i drobno kroimy. Na oliwę wrzucamy szpinak i podsmażamy (ok. 2-3 min) co chwilę miesząc, wrzucamy pokrojony czosnek i odstawiamy, aby ostygł.
    Na filety kładziemy po plastrze sera, szynki i szpinak. Zwijamy roladkę.
    Roladkę panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować