DROBIOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM I SEREM

4.49 (141 ocen)

  • 60 min

Lekkie , pyszne roladki ze szpinakiem. Ulubione przez mojego męża.

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 pojedyncze filety z kurczaka
    - pól op.mrożonego szpinaku czyli ok. 225 g
    - łyżka startego żółtego sera
    - 3 ząbki czosnku
    - łyżka masła
    - sól, pieprz
    - 2 plastry sera
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Doprawić solą i pieprzem.
    W rondelku rozpuścić masło. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyc. Następnie dodać szpinak i dusić kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać tarty ser i wymieszać.
    Tak przygotowany szpinak rozsmarować na każdym filecie i następnie położyć pół plasterka sera. Zwinąć w roladkę i usmażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować