Roladki drobiowe z koperkiem i masłem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z koperkiem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 100 masła
    • ½ pęczka koperku
    • Czosnek granulowany
    • Sól
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 całe jajka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki drobiowe z koperkiem i masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz czosnkiem.
    2. Masło kroję w słupki, koperek drobno siekam.
    3. Na każdym kawałku mięsa układam na środku masło, posypuję koperkiem i zwijam w roladki.
  • roladki 2. 4. Każdą roladkę owijam ciasno folią i chowam do lodówki na dwie godziny.
    5. Po tym czasie roladki panieruję w mące, w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 3. 6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować