Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami

0 (0 ocen)

Gotowana na parze pierś z kurczaka z mocno serowym nadzieniem oraz aromatyczną natką pietruszki.Jako dodatki warzywa także przygotowane na parze , zdrowe pełne witamin.Tak przygotowane danie potwierdza fakt że zdrowe jedzenie czy dieta nie musi być nie smaczna i nudna.

Składniki:

  • Roladki:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    100g. bryndzy
    100g.sera żółtego wędzonego w kawałku
    suszona natka pietruszki
    sól , pieprz
    Warzywa:
    8 średniej wielości ziemniaków
    1/2 małego brokuła
    1/2 małego kalafiora
    2 marchewki
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 1. Roladki:Mięso oczyszczamy z błonek i kostek , myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
    Przekrawamy na pojedyncze piersi a następnie na 4 płaty wzdłuż.
    Każdy płat mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem używając foli spożywczej by nie podziurawić mięsa.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 2. Mięso oprószamy z jednej strony solą i pieprzem oraz posypujemy oficie suszoną natką pietruszki.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 3. Bryndzę i wędzony ser kroimy w cztery paski.
    Na każdy plaster mięsa kładziemy po pasku każdego sera.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 4. Zwijamy ciasno mięso tworząc roladkę.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 5. Układamy w naczyniu do gotowania na parze.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 6. Warzywa:Ziemniaki obieramy , myjemy , kroimy w ćwiartki.
    Marchew obieramy , myjemy kroimy w kawałki
    Układamy w naczyniu do gotowania na parze , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
  • Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami 7. Brokuła oraz kalafiora dzielimy na różyczki , myjemy , osuszamy.
    Także przekładamy do naczynia.
    Danie gotujemy 30-35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować