Roladki drobiowe gotowane na parze faszerowane cannelloni z żurawinowym twarożkiem

0 (0 ocen)

Delikatne , ciekawe w smaku roladki drobiowe z twarożkiem , żurawiną i makaronem.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    1 podwójna pierś z kurczaka bez polędwiczek
    4 rurki makaronu cannelloni
    6 łyżek żurawiny do mięs i serów

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    200g.chudego twarogu

    Składniki robocze:
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe gotowane na parze faszerowane cannelloni z żurawinowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dzielimy na pojedyncze filety a następnie przekrawamy na pół wzdłuż tworząc 4 kotlety.
    Każdy kawałek mięsa rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Twaróg gnieciemy widelcem , dodajemy 2 łyżki żurawiny , doprawiamy solą i pieprzem.
    Każdą rurkę makaronu cannelloni faszerujemy twarogiem , kładziemy na mięsie , zwijamy w rulon.
  • 3. Roladki umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze , gotujemy 20-25 min.
    Każdą roladkę podajemy z łyżką żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować