Roladki ala devolaile

4.5 (145 ocen)

Roladki z piersi z kurczaka polecam na drugie danie + ziemniaczki + surówka = wyśmienity obiad!

Składniki:

  • - piersi z kurczaka lub indyka
    - pieczarki
    - szynka do przesmażenia
    - ser żółty
    - cebula
    - posiekana pietruszka zielona
    - musztarda
    - pieprz, sól, zioła prowansalski
    - mąka, jajka i bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki ala devolaile - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, pokroić (pojedynczą pierś na pół), rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty. Posmarować każdy płat mięsa musztardą, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • 2. Szynkę pokroić w drobna kostkę, cebulę w piórka i przysmażyć, po chwili dodać pokrojone pieczarki.
  • 3. Na każdy płat mięsa nakładać ostudzony farsz, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz posiekana zielona pietruszkę.
  • Opanierowane de volaile 4. Zwijać jak roladki. Każdą roladkę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
  • Smażenie de dolaile 5. Smażyć jak kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować