Mięso umyć, osuszyć, przełożyć do miski. Z podanych składników zrobić marynatę, zalać mięso i odstawić na noc do lodówki.
Sposób przygotowania przepisu:
roladki
1.
FARSZ MIELONY
50 dag mięsa mielonego wieprzowego
50 dag mięsa mielonego wołowego
3 jajka
1 cebulę
2 łyżki przyprawy curry
pieprz czarny mielony
przyprawa uniwersalna
Do miski włożyć oba rodzaje mięsa mielonego, dodać jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, curry i resztę przypraw do smaku i dokładnie wyrobić.
2.
Zamarynowaną szynkę wyjąc z marynaty, pokroić na dość spore kotlety, delikatnie rozbić tłuczkiem.
Na każdy kotlet położyć sporą ilość mięsa mielonego (najlepiej mięso mielone podzielić na tyle porcji co jest kotletów), na środek położyć dowolne pikle (u mnie była marynowana papryka i dynia) i ścisłe zwinąć roladkę.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową.
Tak przygotowane roladki gotować na parze ok 2 godz.
Roladki możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze