Roladka z łososia ze szpinakiem w sosie pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne połączenie - ryba i pesto

  • 30 min

Składniki:

  • 250g łososia
    150g liści szpinaku (lub 3 kulki mrożonego)
    sól, pieprz wg uznania
    ząbek czosnku
    olej rzepakowy do smażenia

    pesto:
    80ml oliwy lub oleju rzepakowego
    30g orzechy pini lub włoskie
    60g bazylii
    sól, pieprz wg uznania
    20g parmezanu
    ząbek czosnku

    dodatkowo:
    pietruszka, koperek, miks sałat
    ogórek, pomidor
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Roladka z łososia ze szpinakiem w sosie pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy,
    aż szpinak zmięknie.
    Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem.
    Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie.
    Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę.
    Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni.
    Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki.

    Pesto:
    Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce.
    Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka.

    Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski.
    Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto.

    Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować