Rolada z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać
przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
Ciasto przelej do dużej blachy i piecz 15-20 min w temp. 180 st C
(piekarnik musi być wcześniej nagrzany) i po upieczeniu ciasto do
razu zwinąć używając ściereczki.
2.MASA:
Namocz żelatynę w około 4 łyżkach wody i gdy napęcznieje to
rozpuść na wolnym ogniu, a potem ostudź.
Śmietanę ubij dodając cukier puder i cukier waniliowy i pod koniec
ubijania wlewaj cienkim strumieniem żelatynę i dodaj wiórki czeko-
lafdowe
Rozwiń ciasto i rozprowadź na nim przygotowaną masę i zwiń i
wierzch posyp wiórkami czekoladowymi
Do środka rolady można włożyć paseki galaretki dużo wcześniej
przygotowanej.
Komentarze