PORTUGALSKIE TIRAMISU W PUCHARKACH

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne !!!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
    1 żółtko
    100 g cukru pudru
    200 ml mocnej kawy
    16 biszkoptów (mogą byc okrągłe)
    3 łyżki adwokata
    starta czekolada do posypania

Portugalskie tiramisu w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtko ucieramy z połową cukru i łączymy z serkiem mascarpone, resztą cukru wsypujemy do kawy i dodajemy adwokat. W kawie maczamy biszkopty które układamy w pucharkach i przykrywamy je warstwą serka i czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinna stamowić masa z serka mascarpone. Wierzch oprószamy startą czekoladą. Deser schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy