300 gram sera żółtego zapakowanego fabrycznie
160 gram sera topionego (2 sztuki) u mnie kremowe
1 opakowanie serka kanapkowego u mnie czosnkowy
kilka oliwek
kilka pieczarek
ząbek czosnku
2 łyżki kukurydzy konserwowej
przyprawy do smaku
1.Ser żółty gotujemy w foli około 10 min. aż do momentu całkowitego rozpuszczenia...
2.W międzyczasie wszystkie sery mieszamy ze sobą, pieczarki kroimy w drobna kostkę, oliwki w plasterki, dodajemy czosnek i kukurydze...Oczywiście możemy użyć dodatkowo przypraw do smaku, choć uważałabym na sól...sery same w sobie sa dość słone..
3.Ser żółty jeszcze ciepły rozwałkowujemy na dość cienki placek...smarujemy go naszym farszem i zwijamy w rulon. Naszą roladę zawijamy w folię i odkładamy do lodówki aż wszystko ładnie sie połączy i zgęstnieje ;)
Komentarze