Rolada serowa z pieczarkami i porem

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Mocno serowa, bardzo smaczna propozycja zarówno dania obiadowego jak i zimnej przekąski. Idealnie komponuje się z intensywnym, ostrym smakiem pora.

Składniki:

  • Ciasto:

    4 jajka
    3 łyżki majonezu
    500g sera żółtego

    Farsz:

    600g pieczarek pieczarek
    600g fileta z kurczaka
    1 duży por
    3 serki topione o smaku pieczarkowym
    250g sera żółtego
    sól
    pieprz
    liść lubczyku
    100g masła
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowa z pieczarkami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-28aer7w 1. Ciasto:
    Żółty ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, majonez a następnie całość wymieszać mikserem. Przygotowaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40cm) i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Po tym czasie oderwać delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
  • 2. Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki dusić na maśle z drobno pokrojonym porem, doprawić solą, pieprzem i lubczykiem.
  • 3. Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem i posypać solą
    i pieprzem.
  • image-0dkcimo 4. Ciepłe ciasto serowe posypać połową żółtego sera, ułożyć przygotowane pieczarki z porem, dodać pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułożyć plastry fileta z kurczaka i na wierzchu posypać resztą żółtego sera.
    Całość zwinąć w formę rolady i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno
    w postaci przekąski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować