Rolada biedronka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto doskonałe na przyjęcie dla dzieci.

  • 60 min

Składniki:

  • 90 g masła
    1 szklanka mąki + 90 g
    90 g cukru pudru
    3 jajka + 1 białko
    szczypta czerwonego barwnika spożywczego
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru
    250-300 g jogurtu naturalnego
    1 opakowania galaretki wiśniowej
    1 i 1/3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Galaretki

Rolada biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z 90 g cukru pudru. Dodać 1 białko i zmiksować, dołożyć 90 g mąki i znów zmiksować. Połączyć z barwnikiem i wyłożyć małymi porcjami na prostokątną blachę.
  • 2. 3 białka ubić z cukrem. Dodać 1 szklankę mąki, proszek, 1/3 szklanki wody i żółtka. Przełożyć na blachę pokrytą kropkami. Piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  • 3. Gorącą roladę przenieść na ściereczkę i zdjąć papier. Ciasto ułożyć wzorem do zewnątrz i zrolować. Odstawić do wystygnięcia.
  • 4. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Jogurt utrzeć z tężejącą galaretką. Masę odstawić, aby stężała.
  • 5. Biszkopt rozwinąć, posmarować tężejącą masą. Wstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt naturalny Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować