Risotto na żołądkach drobiowych

0 (0 ocen)

  • 60 min

obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g żołądków drobiowych
    1 szkl ryżu
    1 marchewka
    listek laurowy
    ziele angielskie
    1 biała papryka
    1 cebula
    majeranek
    lubczyk
    bazylia
    1 łyżka papryki suszonej
    3-4 kawałki pomidora suszonego
    kieliszek wina
    1 łyżka tłuszczu do smażenia



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto na żołądkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, zalać wodą, dodać ziele angielskie i listek laurowy, ugotować do miękkości.
    Marchewkę pokroić w paseczki, cebulę i paprykę w kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz podsmażyć cebulę, dodać ryż, podsmażyć chwilę, dodać pokrojoną marchewkę żołądki (można pokroić drobniej) , paprykę, przyprawy i podlać winem oraz rosołem pozostałym z gotowania żołądków. Gotować często mieszając i dolewać wody by risotto nie było zbyt gęste. Na koniec zgasić ogień i pod przykryciem trzymać jeszcze ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować