Krupnik na żołądkach drobiowych

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Chętnie gotuję i dobrze mi to wychodzi. Zupa doskonale rozgrzewa. Przepis przysłał Tomasz Buchczik

  • Łatwy

Składniki:

  • - żołądki drobiowe: 1.5 kilograma
    - kasza jęczmienna (w woreczku): 2 sztuki
    - ziemniaki: 1 kilogram
    - marchewki: 4 sztuki
    - pietruszki: 3 sztuki
    - Cebule: 2 sztuki
    - masło: 10 dekagramów
    - liść laurowy: 4 sztuki
    - ziele angielskie (ziarna): 4 sztuki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - maggi (do smaku wg. uznania): 0.5 łyżeczki
    - natka pietruszki (kilka gałązek): 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik na żołądkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy, usuwamy
    błony, kroimy. Cebule obieramy
    i kroimy w kostkę. Podsmażamy
    na maśle. Dodajemy
    żołądki i podsmażamy. Wkładamy
    ziele angielskie i liście
    laurowe. Podlewamy wodą
    i gotujemy do miękkości.
  • 2. Warzywa i kaszę dodajemy
    do żołądków. Gotujemy jeszcze
    ok. 20 minut. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Dodajemy odrobinę maggi.
    Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy. Posypujemy
    zupę.
  • 3. Kaszę gotujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Marchewki, pietruszki i ziemniaki
    obieramy i myjemy. Marchewki
    i pietruszki ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Ziemniaki kroimy w kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować