Krupnik na żołądkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki myjemy, usuwamy
błony, kroimy. Cebule obieramy
i kroimy w kostkę. Podsmażamy
na maśle. Dodajemy
żołądki i podsmażamy. Wkładamy
ziele angielskie i liście
laurowe. Podlewamy wodą
i gotujemy do miękkości.
2.Warzywa i kaszę dodajemy
do żołądków. Gotujemy jeszcze
ok. 20 minut. Doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy odrobinę maggi.
Natkę pietruszki myjemy,
osuszamy i siekamy. Posypujemy
zupę.
3.Kaszę gotujemy według
przepisu na opakowaniu.
Marchewki, pietruszki i ziemniaki
obieramy i myjemy. Marchewki
i pietruszki ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Komentarze