Kulki kokosowe bez glutenu

  • wyświetlono: 1468 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kulki z kaszy jaglanej ugotowanej w mleku kokosowym mogą jeść alergicy i osoby chorujące na cukrzycę. Lekko słodkie, mocno kokosowe, bardzo smakowite.

palinos
  • 40min

Składniki

1 filiżanka kaszy jaglanej
3 filiżanki mleka kokosowego
1/2 filiżanki wody
3 łyżki wiórków kokosowych
garść wiórków kokosowych do obtaczania kulek
2-3 łyżki syropu z agawy (ilość użytego syropu zależy od indywidualnych upodobań)
migdały bez skórki
1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Kulki kokosowe bez glutenu

  • 1. Zagotować wodę.
    Do wrzątku dodać mleko kokosowe, przepłukaną na sicie kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, syrop z agawy.
    Dodać sól.
    Kaszę gotować do uzyskania konsystencji kremu.
    Po wystudzeniu kaszy, formować kulki, do każdej włożyć prażony migdał i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
    Schłodzić w lodówce.
PPWS_12-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Zdrowy tort urodzinowy  - bez cukru, glutenu i nabiału

Dodane przez: Ewa Mróz

Zdrowy tort urodzinowy - bez cukru, glutenu...

Zapraszam na pyszny tort przygotowany...

kokosowa masa w czekoladzie

Dodane przez: katarzynagotuje

Kokosowe kulki w mlecznej czekoladzie

Kokosowe kulki w mlecznej czekoladzie,...

image-18iglbt

Dodane przez: Good_Morning_Tarczyca

Proteinowe batoniki (bez glutenu)

FIT rozwiązanie dla łasuchów. Batony...

Kulki z wiórkami kokosowymi

Dodane przez: Inezkaaa

Kulki z wiórkami kokosowymi

Kulkami zajadamy się całą rodzinką!

Oponki pieczone (bez glutenu)

Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka

Oponki pieczone (bez glutenu)

Lżejsza i zdrowsza wersja oponek...

image-1ephve9

Dodane przez: Teodorka

sernik z kulkami kokosowymi

Wyśmienity.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE