mięsko z łopatki do chleba z szybkowara

4.5 (184 ocen)

mięso jest aromatyczne, kruche, delikatne i do pieczywa najlepsze............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • łopatka bez kości 1,5 kg, kucharek 1 łyżka, czosnek niedźwiedzi  1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, smalec 1 łyżka, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, cebula 5 sztuk, woda 1,5 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Mięsko z łopatki do chleba z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. porcję łopatki tak rozkroić aby powstał jeden duży płat mięsa, posypać przyprawami: pieprz, papryka, kucharek, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy
  • etap 2. zwinąć mocno mięso na roladę, obwiązać nicią, w szybkowarze na gorącym smalcu obsmażyć z każdej strony na rumiano, wsypać ziele angielskie i liście laurowe
  • etap 3. na boczek wsypać pokrojone cebule, wlać wodę z przyprawą w płynie
  • etap 4. zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary na mniejszym ogniu gotować 50-60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, mięso wyjąć na talerz do wystudzenia, z zimnego usunąć nici, cebulę z wywarem wystudzić i będzie smaczna galaretka jako dodatek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować