karkówka do pieczywa z szybkowara

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

pyszne mięsko do pieczywa, smakuje z chrzanem, musztardą lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • karkówka 1,5 kg, przyprawa do gyrosa 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.45 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka do pieczywa z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe 1. świeżą karkówkę bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym...........

    przyprawę gyros, kucharka, czosnek granulowany wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso, schować najlepiej na całą noc do lodówki.............

    do garnka szybkowara dać z 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso z marynatą
  • gotowe 2. wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 50-60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu na balkonie lub w lodówce................

    karkówkę wyjąć na talerz, pokroić w cienkie plastry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować