Bardzo smaczne, soczyste, pulchne kotlety mielone z łopatki z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, dzięki śmietanie kotlety nie są suche...........SMACZNEGO!!!
Pyszne kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mielonej łopatki dodać posiekaną cebulę, jajka, kucharka, pieprz mielony, czosnek niedźwiedzi, gęstą śmietanę, tartą bułkę i bułkę wymoczoną w wodzie i z wody odciśniętą, wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę.
2.Na patelni mocno rozgrzać / stopić smalec.
3.Formować nie duże i nie grube kotlety dłońmi zwilżonymi w wodzie, kotlety obtaczać w mące i kłaść na smalec, na rumiano z każdej strony smażyć na średnim ogniu.
4.Patelnię nakryć przykrywką lub talerzem i na małym ogniu dusić z 10 minut, w połowie czasu obrócić kotlety na patelni i dalej przykryć.
5.Gotowe kotlety przełożyć z patelni na talerz, smakują na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa.
Komentarze