Mielone z czosnkiem niedźwiedzim

5 (157 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, soczyste sznycelki wieprzowe z dodatkiem wyrazistego czosnku niedźwiedziego. Będą idealnym obiadem na niedzielny obiad. Moje zniknęły w mgnieniu oka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
    ok 8 listków czosnku niedźwiedziego
    2 jajka
    bułka czerstwa
    pieprz
    sól

    olej do smażenia
    ok 6 łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Mielone z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczany w zimnej wodzie,odciskamy z nadmiaru wody.
  • 2. Liście myjemy i siekamy drobno, mieszamy z mięsem mielonym. Dodajemy jajka, bułkę oraz przyprawy.
  • mielone 3. Z mięsa formujemy płaskie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
  • mielone 4. Olej rozgrzewamy na patelni, smażymy kotleciki na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować