Pulpeciki z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki moczymy w wodzie
ok. 15 minut, następnie odciskamy
i rozdrabniamy.
Cebulę obieramy i ścieramy
na tarce o dużych
oczkach. Mieszamy
z mięsem. Wbijamy
jajko i dodajemy
bułkę. Doprawiamy
przyprawa uniwersalna, solą i pieprzem.
Wyrabiamy,
aż powstanie gładka
masa.
2.Żółty ser kroimy
w małe kawałki. Nabieramy niewielkie porcje
mięsnej masy, lekko spłaszczamy.
Nakładamy porcje
sera, a następnie zlepiamy
brzegi, formując kulki. Obtaczamy
w bułce tartej.
3.Na patelni rozgrzewamy
olej. Partiami smażymy pulpeciki
na średnim ogniu,
obracając co kilka minut, aż
się zrumienią.
Komentarze