Kurczak po kolumbijsku

4.5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i aromatyczne danie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    1 mała cebula
    1-2 marchewki
    1 pietruszka
    natka pietruszki
    1/2 selera
    1 czerwona papryka
    1 cytryna
    2-3 łyżki keczupu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 surowe ziemniaki
    liście selera
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po kolumbijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka natrzeć solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę, seler, paprykę pokroić w kostkę. Na spód naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, włożyć połowę warzyw, dodać posiekaną natkę pietruszki i liście selera. Na warzywach ułożyć kurczaka, polać keczupem i przecierem. Na wierzch położyć pozostałe warzywa i pokrojone w plasterki ziemniaki. Podlać niewielką ilością wody lub bulionu. Zostawić na pół godziny. Następnie piec w temperaturze 180 stopni przez 80-90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować