Pstrąg smażony z migdałami

4.5 (165 ocen)

  • 45 min

Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie dla tej klasycznej ryby.

  • 45 min

Składniki:


  • 2 świeże wypatroszone pstrągi (200-250 g każdy)
    sok z cytryny
    mąka
    2 jajka
    200 g migdałów (całych)
    olej do smażenia
    2 łyżki masła
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg smażony z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na kawałki ,oprószyłem solą ,pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Na 30 min umieściłem w lodówce.
    Następnie obtoczyłem w mące ,potem w rozbełtanych jajkach ,a na koniec w posiekanych migdałach. Smażyłem na rozgrzanym oleju 5 min z każdej strony. Osączyłem z nadmiaru oliwy na ręczniku papierowym i dosmażyłem na maśle ,rozgrzanym na patelni.
    Podałem z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować