Pstrąg łososiowy z kurkami

0 (0 ocen)

Kurki dobrze się komponują również z rybą :)

Składniki:

  • 30-40 dkg fileta z pstrąga łososiowego
    25 dkg kurek
    1 cebula
    1/2 szklanki białego wina
    4 łyżki tłustej śmietany
    2 łyżki masła
    sól i pieprz
    kilka listków szałwii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Pstrąg łososiowy z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przekroić na dwie porcje, posypać solą i pieprzem oraz porwanymi listkami szałwii. Rybę włożyć do woreczków do smażenia i usmażyć na suchej patelni.
    Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać oczyszczone kurki i masło, podsmażyć, podlać winem i dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, gotować 15-20 minut aż sos się nieco zredukuje.
    Rybę podawać z kurkami i ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować