Przekładany biszkopt

5 (167 ocen)

Smaczne i proste ciasto biszkoptowe .Moja rodzinka je uwielbia .

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    120g cukier
    1/3 szklanki mąki pszennej
    ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek oleju rzepakowego
    2 łyżki kakao
    Masa:
    2 szklanki mleka
    7 łyżek kaszy mannej
    1 szklanka cukru
    200g margaryny
    Dodatkowo:
    Dżem porzeczkowy
    Biszkopty okrągłe
    Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przekładany biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką i kakao wymieszana z proszkiem do pieczenia .Piec ok.30 min. W 180C przez 25-30 min. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki.
    Masa:
    Mleko zagotowujemy z cukrem następnie wsypujemy kaszę - mieszamy ,chwilę gotujemy.Studzimy.
    Margarynę ubijamy do białości dalej ubijając dodajemy po łyżce przestudzoną kaszę i ubijamy aż składniki się połączą .
    Złożenie:
    Pierwszy placek biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym układamy biszkopciki na nie wykładamy masę i przykrywamy drugim plackiem biszkoptu. Wierzch polewamy polewa czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować