Przekąski z homarem i kawiorem

4 (3 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty sposób na wykwintne przekąski. Ciasto francuskie z musem z homara i kawiorem zaskoczy i zachwyci gości.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 15 szt:
    Ciasto francuskie gotowe - 1szt
    Mus z homara - 200g (można zastąpić dobrej jakości pastą rybną)
    Kawior - 50g
    Jajka - 4szt
    Pomidory koktajlowe - 8szt
    Oliwki - 15szt
    Kapary - 15szt
    Sos sriracha (lub inny ostry)
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Przekąski z homarem i kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąski z homarem i kawiorem 1. Ciasto francuskie dzielimy na 15 kwadratów. W każdym wycinamy ramki na 2 rogach jak na zdjęciu.
  • Przekąski z homarem i kawiorem 2. Rogi przekładamy przez siebie na krzyż. Lekko dociskamy. Powstają ciasteczka z wyższymi rantami.

    Układamy na blaszce i pieczemy w 220 stopniach przez ok 10 minut, aż ładnie się zarumienią.

    Po upieczeniu i lekkim schłodzeniu dociskamy środki, aby zrobić miejsce na dodatki.
  • Przekąski z homarem i kawiorem 3. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo. Po schłodzeniu kroimy na ćwiartki.

    Ciasteczka smarujemy musem z homara. Na każdy, układamy ćwiartkę jajka, odrobinę kawioru, oliwkę, kapara połówkę pomidora. Polewamy ostrym sosem.

    Podajemy od razu lub po lekkim schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kawior Homar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować