Przecier z pomidorów malinowych na zimę

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Przecieru z takich prawdziwych pomidorów malinowych z kawałkami pomidorów chyba nie muszę rekomendować, każdy kto chociaż raz zrobił wie jaki ma smak, polecam tym co jeszcze nie robili :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Na 5 słoików pojemności 350 ml :
    1,5 kg pomidorów malinowych
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pomidory faszerowane

Przecier z pomidorów malinowych na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 pomidory odłożyć, przelać wrzątkiem i obrać ze skórki, pozostałe pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, posolić i wstawić do powolnego gotowania.
    Gotować do momentu aż pomidory będą się rozpadać, wtedy przetrzeć przez durszlak.
    Obrane pomidory pokroić w kostkę i dodać do przecieru, nałożyć do słoików, pasteryzować ok. 20 minut, po wyjęciu odwrócić do góry dnem, przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia.
    Na zimę jak znalazł :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Przecier z pomidorów malinowych

To może cię zainteresować