Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem

4.46 (151 ocen)

Bardzo gęsty przecier pomidorowy pachnący ziołami i czosnkiem

Składniki:

  • • 5 kg pomidorów
    • 1 opakowanie bazylii można dać świeżą (dodałam świeżej pęczek )
    • 2 duże główki czosnku
    • sól
    • pieprz
    • kilka gałązek tymianku
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pomidory sparzyć obrać z skórki wykroić gniazda
    • Wycisnąć sok i pestki( nie wyrzucać soku zapraszam do drugiego przepisu )
    • Wyciśnięte pomidory przełożyć do garnka dodać gałązki tymianku gotować do całkowitego odparowania wody czasami przemieszać uważać aby się nie przypaliło
  • 2. • Gdy woda z pomidorów odparuje wciskamy przez praskę czosnek i wsypujemy bazylię sól pieprz do smaku Wszystko razem zmiksować blenderem przełożyć do suchych słoiczków pasteryzować 30 min od zagotowania wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czosnek Przecier pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować