Zapraszam na obiad , który sam się robi. Wystarczy wieczorem zalać mięso marynatą, potem kolejnego dnia do piekarnika i pyszności lądują na stole. Idealna propozycja dla małych i dużych łasuchów .
Proste cytrusowe pałki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do sporej miski wlać sok pomarańczowy. Dodać wyciśnięty sok z 1 mandarynki. Wlać oliwę I wymieszać. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Włożyć pałki i dokładnie obtoczyć je w marynacie. Wstawić do lodówki na 12 godzin.
2.Kolejnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem. Ułożyć w formie do pieczenia i wlać zalewę. Drugą mandarynkę przekroić na pół i włożyć do mięsa . Piec w 200 st z termoobiegiem 45-50 minut. Smacznego.
Komentarze