Proste cytrusowe pałki drobiowe

4.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Zapraszam na obiad , który sam się robi. Wystarczy wieczorem zalać mięso marynatą, potem kolejnego dnia do piekarnika i pyszności lądują na stole. Idealna propozycja dla małych i dużych łasuchów .

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 10 pałek drobiowych

    1/2 szklanki soku pomarańczowego

    2 mandarynki

    2 łyżki oliwy z oliwek

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka mielonego imbiru

    1,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Proste cytrusowe pałki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sporej miski wlać sok pomarańczowy. Dodać wyciśnięty sok z 1 mandarynki. Wlać oliwę I wymieszać. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Włożyć pałki i dokładnie obtoczyć je w marynacie. Wstawić do lodówki na 12 godzin.
  • 2. Kolejnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem. Ułożyć w formie do pieczenia i wlać zalewę. Drugą mandarynkę przekroić na pół i włożyć do mięsa . Piec w 200 st z termoobiegiem 45-50 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować