Puszka kukurydzy
20 dag szynki drobiowej w całości
Kostka sera żółtego 250 g
4 jajka
Szczypiorek 1 sztuka
Salta lodową 1 sztuka
Majonez
Jogurt 150 g
Sól łyżeczka
Pieprz pół łyżeczki
Prosta szybka saltka idealna do grila jak i na różne okazje;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę rwie na male kawaleczki i daje do miski, na to Ugotowane jajka kroje w kostkę ,kukurydzę ocedzam ,ser i szynkę scieram na tarce na paseczki (szynkę mozna podac w drobna kostkę również ładnie wyglada),,wszystko mieszam przyprawiamy pieprzem i odrobinę soli ...pozniej majonez wymieszany z jogurtem ...na sam koniec posypuję drobno posiekanym szypiorkoem ;) można dac natkę pietruszki ...saltka bardzo smakuje wszystkim domownikom;) życzę
Komentarze