Sezon grillowy to miły czas ;) spotkania że znajomymi rodzina ;) do tego smaczne dobre jedzenie ...Przedstawiam wam kebaby z grila napewno pozytywnie zaskoczą wszystkich;)
35 min
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg schłodzony wywar (może być z kostki), 1 szklanka czosnek, 5-6 ząbków 1 duza cebula oregano, 2 łyżeczki ostra papryka, 1/2 łyżeczki sól, pieprz 1 łyżeczka patyczki do szaszłyków 6 szt
Kebab z grila;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Masę bardzo dokładnie wyrabiaj ręką, co jakiś czas dolewając porcję zimnego wywaru. Mięso jest dobrze wyrobione, gdy odstaje od ręki. Wtedy włóż je na ok. 2-3 godz. do lodówki, by stężało.
Po tym czasie mięso podziej na 4-5 porcji i z każdej uformuj zwilżonymi rękami wałeczek. Nabij je na patyczki do szaszłyków. Opiecz je równomiernie na grillu 15 min można również zrobić to na patelni
Komentarze