Princessa z białą czekoladą

4.5 (184 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto nie może się nie udać! A do tego robi się je bardzo szybko.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka margaryny (250 g)
    2 budynie śmietankowe bez cukru
    2 łyżki cukru
    700 ml mleka
    150 g wiórków kokosowych
    50 g białej czekolady
    kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki
    ok.35 dkg herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Princessa z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie przygotowujemy wg opisu na opakowaniu ale bierzemy tylko 700 ml mleka i 2 łyżki cukru. Studzimy. Czekoladę ścieramy na tartce.
  • 2. Margarynę ucieramy mikserem i powoli dodajemy po łyżce budyniu. Do masy dodajemy startą czekoladę i 100 g wiórków.
  • 3. Blachę (ok.25x25cm) wykładamy folią aluminiową. Kładziemy kolejno: herbatniki- 1/3 masy-herbatniki-dżem- 1/3 masy-herbatniki-1/3 masy. Posypujemy pozostałymi wiórkami i delikatnie je wklepujemy. Chłodzimy kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować