Kokosowa princessa

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto banalnie proste w przygotowaniu ,a efekt .... smaczny :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA KOKOSOWA:

    mleczko kokosowe 1 puszka
    wiórki kokosowe 100 gram
    mascarpone 400 gram
    cukier puder 3 łyżki
    żelatyna 2 łyżeczki plus mleko
    śmietana kremówka 200 ml.

    ORAZ:

    biszkopty okrągłe
    wiórki kokosowe 100 gram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Kokosowa princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namocz w mleku ,następnie lekko podgrzej .
  • 2. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni.( wszystkie )
  • 3. Do miski przełóż mascarpone i mleczko kokosowe dodaj cukier i wymieszaj ,następnie wlej letnią żelatynę i energicznie wymieszaj ,dodaj uprażone wiórki .Śmietanę ubij na sztywno .
  • 4. Delikatnie wmieszaj w masę kokosową .
  • 5. Kwadratowe naczynie ( 30 x30 ) wyłóż biszkoptami , wlej połowę masy, następnie druga warstwa biszkoptów i masa.Na wierzch posyp uprażone wiórki.Wstaw na 3 godziny do lodówki.
    SMACZNEGO .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować