Ponacinany kurczak tao tao

4.49 (182 ocen)

Soczyste mięso z kurczaka w wyjątkowej marynacie . Pycha

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    Marynata:
    1/4 szkl oleju
    1/2 szkl ketchupu ostrego
    5 łyżek sosu słodko - pikantnego (tao tao)
    3 łyżki salsy meksykańskiej
    1//2 łyżeczki tabasco
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ponacinany kurczak tao tao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty połącz ze sobą.
    Mięso ponacinaj
    Do marynaty włóż mięso i dobrze je obtocz w marynacie. Mięso w marynacie odstaw na 3 godz do lodówki
  • 2. Mięso wyłóż na blache wyłożoną papiere do pieczenia. Piecz ok 1 godz w 185 stopniach.
    Co jakiś czas podlewaj mięso marynatą
  • 3. Potem włącz funkcję grill i opiekaj mięso przez jeszcze 20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować