Warzywna zupa z Tao Tao - Vegetable soup with Tao Tao

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zupa warzywna z fasolą trochę przypomina przepisy chińskie, jednak absolutnie nie pretenduje do takiego miana, choć lekki posmak kuchni chińskiej łącznie z chrupkością warzyw można w niej odnaleźć.

  • 20 min

Składniki:


  • 1 marchewka
    1/2 pietruszki (korzeń)
    2 łodygi selera naciowego
    ząbek czosnku
    puszka czerwonej fasoli
    łyżka przecieru pomidorowego
    2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    łyżeczka oleju sezamowego
    1 - 2 łyżki octu balsamicznego
    łyżeczka tymianku
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól i pieprz
    łyżeczka oleju
    szklanka makaronu ryżowego Tao Tao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Warzywna zupa z tao tao - vegetable soup with tao tao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jak zrobić zupę?

    - obierz warzywa, marchewkę i pietruszkę, pokrój w słupki, czosnek posiekaj, łodygę selera pokrój w plasterki
    - dodaj do garnka łyżeczkę oleju (może być rzepakowy), dodaj warzywa, przykryj i duś 2-3 min.
    - dodaj 1.5 l wody, tymianek i gotuj 6-8 min.
    - dodaj fasolę z puszki, przecier, pozostałe składniki, dopraw do smaku, gotuj 6-8 min. na wolnym ogniu
    - do wrzątku dodaj makaron, odcedź, dodaj do zupy, posyp natką pietruszki

Porady

Moja rada: - makaron najlepiej dodać bezpośrednio przed podaniem na talerz i dodać zupę - jeśli lubisz kwaśną zupę możesz dodać trochę więcej octu balsamicznego - kiedy dusisz warzywa nakryj je szczelnie, potrzebują wtedy mniej tłuszczu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować