Pomidory z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomysł na niezwykłą przekąskę

  • 15 min

Składniki:



  • 2 średnie pomidory,
    25 g mascarpone,
    sos sałatkowy np. grecki, włoski, francuski 6g,
    przyprawa do sałatek Prymat w młynku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory z mascarpone 1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w kostkę.
  • Pomidory z mascarpone 2. Wkładamy je do miski i zasypujemy sosem. Odstawiamy na 15 minut do przegryzienia.
  • Pomidory z mascarpone 3. Mascarpone dodajemy go do pomidorów i dokładnie mieszamy. Znowu miseczkę odstawiamy na kilka minut do przegryzienia. Przed podaniem pomidory oprószamy przyprawą do sałatek.

Porady

Pomidory można podać jako dodatek do obiadu, podjadać z pieczywem, kanapkami lub jeść solo jako przekąskę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować