Pomidory z marchewkową natką

4.49 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jędrne, smaczne, lekko kwaśne, pachnące marchewką.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dowolna ilość twardych pomidorów
    natka marchewki
    zalewa na dwa słoiki:
    3 szklanki wody
    3 łyżki cukru
    3/4 łyżki soli
    2 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory z marchewkową natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory z marchewkową natką 1. Do każdego słoika włożyć sporą garść natki marchewki i pomidory.
  • Pomidory z marchewkową natką 2. Zalać wrzącą wodą z czajnika i zostawić na 5 minut. W tym czasie zagotować drugą wodę.
  • 3. Wylać wodę ze słoików i zalać drugą wodą, zostawić na trzy minuty. Po tym czasie wodę ze słoików wylać.
  • Pomidory z marchewkowa natką 4. Po raz trzeci pomidory zalać wrzącą zalewą, zakręcić słoiki, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować